Atelierroute TEFKA, in Blaricum, september 2023

Op 9 en 10 september a.s. zal ik deelnemen aan de eerste editie van TEFKA 2023 in Blaricum. Zet deze data alvast in je agenda.

 

 TEFKA?

Ja, een nieuw kunstevenement waar Kunst uit Blaricum een nieuw podium krijgt. Een atelierroute nieuwe stijl, met naast kunst kijken en kopen ook nog andere programmaonderdelen.

TEFKA (The Event Formerly Known as Atelierroute) is een knipoog naar een bekend popidool en een gerenommeerde kunstbeurs in het zuiden van het land. Laten we het zo zeggen: we zetten de boel ‘Princiaans’ op z’n kop, maar doen dat in stijl.

Het Theater Blaricum fungeert als centrale startlocatie waar van alle 36 kunstenaars één werk te zien is. Ik exposeer hier het beeld Janus. Een object dat past binnen mijn thema verhalende beelden. 

 Met de TEFKA 2023 routekaart, die in het Theater kan worden opgehaald, kunnen de diverse expositielocaties makkelijk gevonden worden.

Er zijn vier satelliet locaties waar meerdere kunstenaars hun werk tonen.  Ook zijn er 13 ‘ateliers aan huis’ te bezoeken. Dit jaar doet een uniek aantal kunstenaars mee, nl. 36…. Verder zijn er workshops voor jongeren, kunstwandelingen en lezingen van kunstenaars.

Ik nodig je van harte uit om de diverse werken in het Theater van Blaricum (Huizerweg 13) te bekijken en daar je route te starten. Ik exposeer samen met drie andere kunstenaars bij Oerboer Willem in Blaricum, aan de Eemnesserweg 15.

Het nieuwe bestuur, dat begin dit jaar is gestart met de stichting Kunst uit Blaricum, heeft veel goede en ambitieuze ideeën om Blaricum als kunstdorp weer duidelijker in beeld te brengen. Natuurlijk zullen de plannen de komende jaren gefaseerd moeten worden ingevoerd. Onze stichting, waar ik bij aangesloten ben, is een vrijwilligersorganisatie. Daarom hebben we de eerste stappen gezet om een Kring van ‘Vrienden van Kunst uit Blaricum’ te formeren die ons met donaties steunen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een sponsorschap of ‘Vriend van ‘willen worden, laat mij dat dan weten dan meld ik je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *