Beeldend werken

[ezcol_1fifth]Beeldend werken[/ezcol_1fifth] [ezcol_4fifth_end]

Werkwijze

Mijn werk kenmerkt zich door een speelse benadering van het materiaal, met aandacht voor het verrassende detail. Ik kies mijn onderwerpen vanuit kunsthistorische basis; vanuit de waarneming van mijn omgeving; vanuit mythologie en vanuit religie. Zowel op abstract als concreet niveau, soms heel intiem klein zoals in Cobra (15 cm hoog), en soms groot zoals Aurora (275 cm hoog). In mijn serie Handen is een vrije benadering van het onderwerp goed zichtbaar.

Verbeelding maakt het onzichtbare zichtbaar, creativiteit ontwikkelt de verbeelding. Iedereen kijkt door een gekleurd glas naar de werkelijkheid en reacties van mijn publiek dragen bij aan de verdere ontwikkeling van mijn verbeelding. Ik zie verbeelding als de kracht om op creatieve wijze vorm te geven aan wat ik zie, denk en voel. Daarbij probeer ik het zichtbare en het onzichtbare tijdloos te maken.

Het beeldend werken in hout is uitdagend vanwege de mogelijkheden die structuur en kleur opleveren. Vooral walnoothout is veelzijdig beeldhouwmateriaal. Andere materialen waarin ik werk zijn klei, albast, speksteen, serpentijn; twee van mijn objecten zijn in brons gegoten.

Mijn beelden zijn unica.

[/ezcol_4fifth_end]