Beeldhouwcursus juni 2016

In het pittoreske Magyarlukafa, in Zuid-Hongarije, vond van 25 juni tot 2 juli de cursus Beeldhouwen plaats. We waren te gast in Villa Luka.

Villa Luka, terras

Op het terras is het goed toeven met een drankje in de prachtige tuin.

Zeven cursisten onder begeleiding van Michiel Linders en Wout Koppers hebben in deze beeldhouwcursus gewerkt aan het verbeelden van hun ideeën in hout en steen.

De week startte op zaterdagavond met een gezamenlijk diner. Vanaf zondagochtend gingen de cursisten dagelijks aan het werk. Om ook de cultuur van Zuid-Hongarije te ervaren, was er dinsdagmiddag een excursie naar Pécs, de culturele hoofdstad van Europa in 2010. Vanaf woensdag ging iedereen opnieuw aan het werk: steken, gutsen, raspen, overleggen, en heel veel schuren.

Op deze prachtige locatie met schitterend weer en onder goede begeleiding konden natuurlijk alleen maar prima resultaten ontstaan. Vrijdagmiddag 1 juli hebben de cursisten hun werk getoond in de galerie.

Tijdens de drukbezochte expositie zijn de gemaakte kunstwerken door de cursusleiders en de cursisten toegelicht. En, zoals beloofd bij de inschrijving voor deze cursus, ging elke cursist met zijn beeld naar huis. Misschien wat vermoeid door het werken, maar zeker met een voldaan gevoel. Wij kijken terug op een geslaagde week.