Karin schrijft over de cursus

 

Voor vijfendertig! jaar terug heb ik handvaardigheidles van Wout gehad. Aan de examenopdracht heb ik nog bijzondere herinneringen. Toen ik Wout ontmoette op de atelierroute in Huizen afgelopen najaar en hoorde dat hij een workshop, samen met Michiel, zou geven werd ik direct enthousiast.  Samen met mijn moeder heb ik mij opgegeven.
Ik verwachtte niet al te veel van het resultaat maar we hadden er erg veel zin in. Ter inspiratie zijn we nog naar een tentoonstelling van Barbara Hepworth geweest.

In Nederland hebben we samen met Michiel een steen uitgezocht, ik wist nog niet zeker of ik in steen of met hout wilde gaan werken. Dat zou ik in Hongarije beslissen.

Wandelen door de bloementuin

Tja en dan komen we in Hongarije aan. Wat een prachtige locatie! Fantastisch gelegen op een heuvel, rust, ruimte, heerlijk weer. Het was lekker warm, maar onze werkbokken stonden in de schaduw onder grote walnootbomen opgesteld. Iedere ochtend voor het ontbijt maakte ik een wandeling door de bloementuin, waar de wielewaal zong en ik de kolibrievlinder zag.

 

 

We werden heel goed verzorgd door Tamas en Zsuzsa, door hen hebben we de Hongaarse keuken leren kennen: voedzame eerlijke kost. Het verrukkelijke kersengebak met kersen uit eigen tuin kan ik me nog goed herinneren.

Schaduwrijke werkplekken

Het klikte meteen met de andere cursisten, gezellig samen eten en kletsen.Daarna ging eenieder aan het werk. De begeleiding tijdens het werk was top! 

Zonder Michiel had ik nooit uit mijn stenen beeld gehaald zoals het is geworden. De fijne kneepjes weet hij heel goed over te brengen. Wout begeleidde de houtbewerkers maar gaf ons ook waardevolle tips.

De afsluiting met een heuse expositie in het Kerkje bracht voor ons een onverwacht samenzijn. De wijn, de muziek en de aandacht voor elkaar….

We hebben genoten, dank je wel Wout en Michiel!