Expositie Ruimte en Licht in de Martyn Ferenc Galerie in Pécs

Met dank voor de uitnodiging van het Zsolnay Erfgoed Management Nonprofit Kft. in Pécs, kan ik u een nieuwe expositie aankondigen.

Van 7 tot 30 oktober 2015 worden schilderijen van Peter Jansen en beelden van Wout Koppers tentoongesteld. Programma in het Hongaars. Deze expositie is in Művészetek és Irodalom Háza, waar op de zolderverdieping de galerie Martyn Ferenc gevestigd is.

Indien u meer informatie wilt over het gebouw en de locatie, ga dan naar:  http://www.pmh.hu/pmh_programok/osszes en klik dan op Az Epulet en daarin op 3D Tura, en dan in rechterbovenhoek op Martyn Ferenc.

Adres:  7621 Pécs, Széchenyi István tér 7-8.

Openingstijden: ma-vr: van 10:00 tot 18:00.

Ook tijdens aktiviteiten in het weekend is deze expositie geopend, zie daarvoor http://www.pmh.hu/index.php?a=pmh_programok&kategoria=osszes&honnan=8, of bel met de galerie.

Telefoon: +36 72 510 628, +36 72 510 629
E-mail: info@pmh.hu

De vertaling van de tekst over mij op de Hongaarse pagina is ongeveer als volgt:

Wout Koppers woont en werkt sinds 2011 een groot deel van het jaar als beeldhouwer in Hongarije. Zijn werk kenmerkt zich door een speelse benadering van het materiaal, met aandacht voor het verrassende detail. Hij maakt de keuze voor zijn onderwerpen vanuit kunsthistorische basis, vanuit de waarneming van zijn omgeving, vanuit mythologie en vanuit religie. Zowel op abstract als concreet niveau, soms heel intiem klein zoals in Annunciatie en soms groot zoals Aurora. In zijn serie Handen is zijn vrije benadering van het onderwerp goed zichtbaar.

De acacia-stokken die in Zuid-Hongarije voor de wijnbouw worden gebruikt als steun voor de druiven krijgen door zijn aanpak een nieuw leven. In deze expositie staan beelden in hout, steen en brons.

De kunstenaar aan het woord:  

“Ik ben afgestudeerd in 1977 en gaf 34 jaar les als docent in kunstvakken in het voortgezet onderwijs. In 1998 ben ik als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. 

Verbeelding maakt het onzichtbare zichtbaar, creativiteit ontwikkelt de verbeelding. Ik zie verbeelding als de kracht om op creatieve wijze vorm te geven aan wat ik zie, denk en voel. Daarbij probeer ik het zichtbare en het onzichtbare tijdloos te maken.

Vanuit het ruwe basismateriaal en mijn eerste aanzet kristalliseert de vormgeving uit en in interactie met het materiaal ontstaat de goed uitgebalanceerde eindvorm. Iedereen kijkt door een gekleurd glas naar de werkelijkheid en reacties van mijn publiek dragen bij aan de verdere ontwikkeling van mijn verbeelding. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *