Zoektocht, expositie in Nagykanizsa

April 2015

Dubbelexpositie van beeldend werk van Peter Jansen, fijnschilder
en Wout Koppers, beeldhouwer.

Vernissage woensdag 20 mei om 17.00 uur.

In de regionale bibliotheek van Nagykanizsa, Hongarije, is van 20 mei tot 4 juni werk van Peter Jansen en Wout Koppers te zien. Het druk bezocht cultureel centrum met ca 500 bezoekers per dag, biedt ook een plek van rust, waar je de tijd kunt nemen om te beschouwen, want …”als je langer kijkt, zie je meer…”.

Zowel het werk van Peter als van Wout ademt liefde voor het vak en aandacht voor de materie. De uitwerking is heel verschillend, de hantering van materialen en gereedschappen laat een benadering zien die gaat van fijn en klein tot expressief en groot. Ze gaan hier de uitdaging aan om samen een tentoonstelling neer te zetten waarin hun zoektocht naar de werking van licht, vorm en ruimte getoond wordt.

Aurora 160 cm.

Aurora 160 cm.

[ezcol_1half]

Chinees beeld, o/d.

Chinees beeld, o/d.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Annunciatie 29 cm.

Annunciatie 29 cm.

[/ezcol_1half_end]
Bibliotheek:
Halis István Városi Könyvtár
Kálvin tér 5
8800 Nagykanizsa

Openingstijden
Hétfő/Maandag: 13.00 – 18.30 uur
Kedd/Dinsdag: 9.00 – 16.00 uur
Szerda/Woensdag: 13.00 – 18.30 uur
Csütörtök/Donderdag: 9.00 – 18.30 uur
Péntek/Vrijdag: 13.00 – 18.30 uur
Szombat/Zaterdag: 9.00 – 13.00 uur


Peter Jansen (1953, Nederland) is autodidact fijnschilder. Zijn werk ademt stilte en rust. Op subtiele wijze speelt het licht in zijn onderwerpen een bepalende rol, vooral in zijn stillevens en dierenportretten. Op een klassieke manier brengt hij met fijne penselen zijn onderwerpen op het doek. Het formaat van zijn werken is groot, en dan verwacht je niet de minutieuze aandacht voor het detail.

Wout Koppers (1950, Nederland) presenteert een verscheidenheid aan onderwerpen en daarmee verwant een grote variatie aan afmetingen, van heel intiem klein tot groot. Hij onderzoekt de mogelijkheden van materiaal, vorm en ruimtelijkheid. Hij werkt voornamelijk in hout, verder in klei, steensoorten zoals serpentijn, albast en speksteen, en in brons.

Website Wout Koppers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *