Cursisten over speksteen en hout bewerken in Tevel

Oktober 2016

Van twee cursisten kreeg ik een kort bericht over deze cursus.

Merel aan het werk

Merel aan het werk

[

Merel schrijft, werkelijk alles zat mee deze week. De zon scheen uitbundig, we hadden een goede kok met assistent, mooie stenen, 7 gemotiveerde cursisten en natuurlijk Wout. Ik heb gewerkt als een gek! Eerste steen was niet geschikt, tweede steen…zo mooi…maar zoveel breuklijnen. Toen de eerste borst van mijn dame afbrak ontstond er bij mij lichte paniek. De woorden die Wout toen sprak zijn veel gehoord tijdens de week: steen genoeg!!! Onder zijn kundige leiding heb ik mijn tweede beeldje gemaakt, waar ik ook weer apetrots op ben. Belangrijker voor mij, het was een fijne week. Veel lachen, veel pret en veel werken. Volgend jaar ben ik weer van de partij in Magyarlukafa en Tevel.

[ezcol_2third]

Hans schrijft, van de zomer heb ik mij opgegeven voor een beeldhouwcursus.  Dit was een voor mij totaal onbekend terrein. Ik was zeer benieuwd naar het materiaal, verwerkt het makkelijk, of moeilijk? Gelukkig is speksteen vrij zacht en ging het werken naar wens. Dit mede natuurlijk door de leuke manier van lesgeven van Wout!!! Tot mijn verbazing kwam er op die 5 dagen een beeldje tevoorschijn, ongelooflijk!! Verder vond ik het geheel erg leuk, ‘s avonds een lekker wijntje, er werd heerlijk gekookt door Ivonne, kortom voor herhaling vatbaar!!

Hans aan het werk

Hans aan het werk

[/ezcol_1third_end]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *