Werk in uitvoering

December 2018

Al een paar jaar staat een stam zomerpopulier voor mijn atelier onder de veranda. De stam is ca 3.20 mtr hoog en varieert in omvang van 60 cm tot 30 cm.

Wat moet je aanvangen met zo’n prachtig stuk hout?

De tijd nemen en steeds een moment denken aan mogelijkheden. Ik kan er natuurlijk gewoon aan beginnen en zien waar het eindigt, dat is een werkwijze die ik graag hanteer, maar de uitdaging zit voor mij ook in de ontwerpfase.

En zoals het beeld er nu staat is het eigenlijk klaar.

Het is een conceptbeeld geworden.

Dat wil zeggen dat ik weet hoe het beeld eruit komt te zien en dat ik alleen nog maar een flinke tijd zal moeten beitelen om de voorstelling zichtbaar te maken. Maar dat ga ik voorlopig niet doen. Ik kan wel alvast de titel geven

” Op grote voet “

In de uiteindelijke vormgeving bevat het elementen van eerder werk.

Het beeld dat er vlak naast staat heet Aurora, van hout van de prunus domestica. Het beeld is 275 cm en gemaakt in 2014. Meer over dit beeld in https://www.wout-koppers.eu/aurora/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *